100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituţiilor medicale din ţară
Sursa foto:Viorica Dumbrăveanu/Facebook Vizualizari:

100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituţiilor medicale din ţară

Alte 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, datorită suportului oferit de Fondul Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP). Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, care îndeamnă repetat cetăţenii să fie vigilenţi şi să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor dragi.

„Concentratoarele de oxigen sunt extrem de importante în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare, diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului”, spune Dumbrăveanu. 

De asemenea, ministrul anunţă că astăzi au fost activate alte 60 de paturi suplimentare la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru a face față numărului de internări.

„Respectaţi măsurile de protecţie, evitaţi locurile aglomerate, păstraţi distanţa socială, purtaţi masca în transportul public şi în spaţiile închise unde nu este posibil de respectat distanţa”, este îndemnul ministrului.
Similare
RECOMANDĂRI