16 kilometri de conducte termice vor fi modernizaţi în patru luni 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

16 kilometri de conducte termice vor fi modernizaţi în patru luni 

„Termoelectrica” implementează un plan de modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică. Acesta prevede reabilitarea şi schimbarea pe parcursul anului curent a circa 16 km de conducte termice, dublu în comparaţie cu anul precedent. Lucrările vor fi finalizate până în prima jumătate a lunii octombrie şi au drept scop creşterea eficienţei sistemului centralizat de termoficare, racordarea noilor consumatori şi oferirea serviciilor la cel cât mai înalt nivel, în regim non-stop.

Chiar dacă iniţial planul de investiţii pentru anul 2018 prevedea reabilitarea a 13 km de conducte termice, după un şir de discuţii şi o analiză a situaţiei din teritoriu, s-a decis extinderea volumului de reparaţii.

„Pe lângă modernizările pe care le-am făcut până acum, vom reabilita încă şase tronsoane de reţea termică cu ţevi moderne, preizolate şi eficiente energetic. Aceste modernizări vor duce la reducerea riscului de avarii, reducerea pierderilor tehnologice, conectarea noilor consumatori şi creşterea eficienţei sistemului de termoficare”, a declarat directorul general al întreprinderii, Veaceslav Eni.

În ultimele patru luni, 23 tronsoane de reţele termice au fost modernizate, iar până la mijlocul lunii octombrie urmează a fi reabilitate alte 13 tronsoane de reţele termice. Sinteza lucrărilor zilnice, dar şi deconectările impuse, pot fi consultate pe site-ul întreprinderii:www.termoelectrica.md, rubrica „Pentru consumatori” şi „Media”.

Pe durata lucrărilor, consumatorii vizaţi de sistarea serviciului de livrare a apei calde vor fi informaţi prin anunţuri plasate la scara blocului, precum şi pe site-ul întreprinderii – www.termoelectrica.md, la rubrica „Defecţiuni. Deconectări planificate”.

Similare
RECOMANDĂRI