167 de localităţi din 35 de raioane ale R. Moldova inclusiv municipiul Chişinău, sărbătoresc hramul. Recomandările Poliţiei
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

167 de localităţi din 35 de raioane ale R. Moldova inclusiv municipiul Chişinău, sărbătoresc hramul. Recomandările Poliţiei

Deja pentru al doilea an consecutiv, sărbătorim într-un mod diferit. Astăzi, în 167 de localităţi din 35 de raioane ale R. Moldova, inclusiv şi în municipiul Chişinău este sărbătorit Hramul, ceea ce generează dorinţa cetăţenilor de a se întâlni cu rude, prieteni, poate chiar şi la un „pahar” de vorbă. În context Poliţia vine cu un set de recomandări către cetăţeni.

„Responsabilitatea Ta poate salva vieţi! Vrem ca această sărbătoare, precum şi weekend-ul, să fie petrecute în siguranţă, iar pentru asta toţi trebuie să respectăm legislaţia”, menţionează oamenii legii.

Potrivit poliţiei, printre abaterile ignorate cel mai des de cetăţeni sunt condusul în stare de ebrietate şi nerespectarea măsurilor epidemiologice.

În acest context, Poliţia Naţională desfăşoară Campania „Tulburel”, în primele 12 zile fiind depistaţi peste 120 de şoferi băuţi la volan, majoritatea în stare avansată.

Totodată, oamenii legii îndeamnă populaţia să respecte măsurile de protecţie anti-COVID-19.

„Pentru că statistica arată că Republica Moldova se află în zona roşie de răspândire a virusului Covid – 19, iar zilnic, sute de persoane se infectează, îndemnăm cetăţenii să respecte legea şi măsurile impuse de autorităţi, iar noi, Poliţia vom fi prezenţi pe întreg teritoriul R. Moldova, ca fiecare dintre dumneavoastră să petreacă timpul în linişte şi pentru prevenirea masivă a îmbolnăvirilor cu virusul de tip nou”, menţionează oamenii legii.

Reamintim:
 nu urcaţi băuţi la volan şi respectaţi limita de viteză;
 pietoni, traversaţi strada doar la trecerile pietonale, iar la cele dirijate de semafor doar la culoarea verde;
 păstraţi liniştea şi nu consumaţi alcool în locurile publice.
 evitaţi altercaţiile şi aveţi grijă de copii şi bunurile personale;
 respectaţi măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul Covid - 19 (respectaţi regimul de autoizolare, păstraţi distanţa fizică, purtaţi masca de protecţie, evitaţi locurile aglomerate).
 
Similare
RECOMANDĂRI