2,7 tone de piele de bovină, fără acte de provenienţă, depistată în maşina unui tânăr. Marfa urma să fie prelucrată, apoi dusă pe piaţa europeană
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

2,7 tone de piele de bovină, fără acte de provenienţă, depistată în maşina unui tânăr. Marfa urma să fie prelucrată, apoi dusă pe piaţa europeană

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care transporta ilegal piele de bovină a fost stopat de poliţişti în apropierea satului Măgdăceşti din raionul Criuleni. Bărbatul transporta ilegal cu un Mercedes Benz, 2,720 de kg de piele de bovină.

Schema frauduloasă de transportare a mărfii a fost depistată de ofiţerii Direcţiei investigaţii centru a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, în comun cu angajaţii Inspectoratului Naţional de Securitate Publică.
 
La solicitarea poliţiei, bărbatul nu a  putut prezenta niciun act care ar confirma provenienţa mărfii.
 
În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că pielea de bovină era transportată pentru a fi prelucrată, ulterior pentru a fi exportată şi vândută în ţările UE.
 
Marfa, valoarea căreia urmează a fi stabilită, a fost ridicată, iar ofiţerii de investigaţii efectuează acţiuni procesuale de constatare în scopul stabilirii tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă de transportare şi comercializare a bunurilor fără acte de provenienţă.
 
Menţionăm că, conform legislaţiei în vigoare, pentru transportarea mărfii fără dovadă de origine şi provenienţă, şoferul riscă să fie sancţionat contravenţional cu amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.


  
 
Similare
RECOMANDĂRI