Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

29 de persoane vor fi audiate de procurori în dosarul finanţării PSRM

29 de persoane vor fi audiate de procurori în cadrul dosarului finanţării Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu bani din Bahamas. Printre ei se numără şi mai mulţi deputaţi socialişti.

Anunţul a fost făcut de procurorul general Alexandru Stoianoglo, după şedinţa de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor.

Stoianoglo spune că niciuna dintre persoanele care urmează a fi audiate nu are, deocamdată, statut de bănuit.

„Noi am  determinat 29 de persoane care trebuie audiate, si acum invetigăm dosarul.(MUSCĂ) Inclusiv şi câţiva deputaţi, care au fost în lista mediatizată”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Procesul penal pornit în noiembrie 2019 în cazul finanţări ilegale din străinătate a PSRM a fost conexat cu un dosar penal, din iulie 2016. Acesta este despre spălare de bani în proporţii deosebit de mari, cu implicarea companiei  "Exclusiv Media" fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiţă. 

otrivit investigaţiilor procurorilor, în februarie 2016, în conturile "Exclusiv Media" au ajuns aproape 1,5 milioane de euro de la o firmă înregistrată în Bahamas. Î

n următoarele două luni, directorul "Exclusiv Media", deputatul PSRM Petru Burduja şi soţia deputatului socialist Corneliu Furculiţă, au retras de pe aceste conturi peste 20 de milioane de lei, pentru restituirea unui împrumut obţinut de la persoane fizice.

Procurorii mai spun că "Exclusiv Media"  a primit împrumuturi de la 11 persoane fizice, în valoare de peste 5 milioane de lei. 100 de mii de dolari au fost împrumutate de la o companie străină, care este reprezentată în Republica Moldova de Iaroslav Ţurcan. Acesta este preşedintele fundaţiei de caritate "Din Suflet" a soţiei lui Igor Dodon.

Potrivit procurorilor, există bănuieli că banii veniţi din Bahamas ar fi fost utilizaţi pentru finanţarea campaniei electorale a lui Igor Dodon pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

 
Similare
RECOMANDĂRI