362 de noi îmbolnăvirii cu noul coronavirus şi şapte decese, în Republica Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

362 de noi îmbolnăvirii cu noul coronavirus şi şapte decese, în Republica Moldova

Astăzi s-au raportat 362 de noi îmbolnăvirii cu noul coronavirus în Republica Moldova. Pe fondul acestei creşteri constante a numărului de cazuri, autorităţile tac, în continuare. Tradiţionala conferinţă de vineri a fost amânată. Nici şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică nu a mai avut loc, deşi premierul Chicu o anunţase pentru data de 7 august.

Din numărul total de cazuri, 6 sunt de import ( Turcia-1, Ucraina-1, Franţa-1, Marea Britanie-3 ).  

Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 26 990 cazuri.

Total teste efectuate – 2572, dintre care primar – 1990 şi repetat – 582.

Din numărul total de cazuri, 15 sunt lucrători medicali: medici-7,  asistenţi medicali- 7, personal auxiliar- 1.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 419 stare gravă (dintre care 29 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată), 1174- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

În tratament activ la domiciliu se află în continuare 2989 pacienţi cu forme uşoare de COVID–19, iar 7000 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Alte 242 persoane au fost tratate şi externate. Până la ziua de azi s-au tratat 18918 persoane.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19:

Deces 829: Bărbat de 62 ani, din mun. Bălţi. Internat la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Bălţi. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2, obezitate.

Deces 830: Bărbat de 78 ani, din raionul Edineţ. Internat la data de 23 iulie, la Spitalul Raional Edineţ. Comorbidităţi: insuficienţă cardiacă, cardiopatie ischemică, fibrilaţie atrială evoluţie cronică formă tahisistolică.

Deces 831: Femeie de 71 ani, din mun. Chişinău. Internată la data de 21 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidităţi:  hipertensiune arterială, cord cronic hipertensiv subcompensat, pancreatită cronică.

Deces 832: Femeie de 67 ani, din mun. Soroca. Internată la data de 25 iulie, la Spitalul Raional Soroca. Comorbidităţi: encefalopatie hipoxică, obezitate.

Deces 833: Bărbat de 66 ani, din raionul Anenii-Noi. Internat la data de 1 august, la Spitalul Raional Anenii Noi. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 834: Femeie de 78 ani, din raionul Anenii-Noi. Internată la data de 23 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidităţi: cardiopatie ischemică, colecistită cronică calculoasă, pancreatită cronică, hipertesniune arterială.

Deces 835: Femeie de 55 ani, din mun. Chişinău. Internată la data de 5 august, la Spitalul Clinic Muncipal „Sf. Treime”. Comorbidităţi: insuficienţă cardiacă.

Similare
RECOMANDĂRI