Accesul la produsele din tutun încălzit şi ţigările electronice va fi limitat
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Accesul la produsele din tutun încălzit şi ţigările electronice va fi limitat

Accesului la produsele din tutun încălzit şi ţigările electronice va fi limitat. Parlamentul a aprobat, în lectură finală, modificările la Legea privind controlul tutunului.

Documentul interzice expunerea vizibilă a produselor de tutun, a dispozitivelor şi a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a produselor din tutun şi a produselor conexe. Aceasta are drept scop prevenirea accesului minorilor la produsele din tutun şi la produsele conexe, protejarea sănătăţii populaţiei de consecinţele consumului de tutun şi ale expunerii la fumul de tutun. 

De asemenea, sunt excluse excepţiile de etichetare a unor produse de tutun. Astfel, cerinţele de imprimare a avertismentelor de sănătate se vor aplica şi asupra produselor din tutun şi produselor conexe destinate vânzării în magazine, baruri şi restaurante cu regim duty-free.

Deputaţii au aprobat şi scăderea cantităţii de nicotină în lichidul pentru ţigaretele electronice. Astfel, se restabilesc reglementările aprobate în anul 2015 pentru cantitatea de nicotină – 20mg per 1 ml de lichid. Această prevedere corespunde Convenţiei Cadru a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi.

Totodată, se modifică şi Codul contravenţional al Republicii Moldova, care vizează încălcarea prevederilor de prevenire a accesului minorilor la produsele din tutun şi la produsele conexe.

Similare
RECOMANDĂRI