Actele comisiilor anterioare de anchetă privind furtul miliardului au dispărut din Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Actele comisiilor anterioare de anchetă privind furtul miliardului au dispărut din Parlament

Mai multe documente obţinute de deputaţii din vechea legislatură, care au investigat în cadrul a două comisii de anchetă furtul miliardului din sistemul bancar, au dispărut de la Parlament. Despre asta a anunţat Alexandru Slusari, preşedintele comisiei de anchetă creată în Parlament pentru investigarea furtului miliardului.

„Am decis să solicităm de la Secretariatul Parlamentului toate documentele de la predecesorii noştri care au lucrat în comisia Răducan, în februarie 2015, dar şi în comisia Reidman. Din câte am fost informat, dacă pentru comisia Răducan mai sunt ceva documente care s-au păstrat, atunci pentru cealaltă, a rămas doar hotărârea Parlamentului privind constituirea acestei comisii. Este un lucru mai mult decât suspect”, a declarat Slusari.

De săptămâna viitoare, deputaţii intenţionează să audieze mai multe persoane care ar fi fost la curent cu ceea ce se întâmplă în sistemul bancar în acea perioadă. „Eu am misiunea să întocmesc această listă cu funcţionari, foşti şi actuali. După ce vom examina toate documentele, vom veni cu primele informaţii mai interesante”, precizează depuatul după prima şedinţă a comisiei de anchetă în cazul fraudei din sistemul bancar.

Deputatul susţine că membrii comisiei de anchetă intenţionează să se adreseze direct companiei „Kroll” pentru a cere rezultatele anchetei  „Kroll2”, deoarece nu au reuşit să obţină dosarul de la Banca Naţională a Moldovei, nici de la Procuratura Generală.

Similare
RECOMANDĂRI