Agenda de asociere R. Moldova - UE, discutată de europarlamentarul Dragoş Tudorache cu membrii Comisiei politică externă şi integrare europeană
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Agenda de asociere R. Moldova - UE, discutată de europarlamentarul Dragoş Tudorache cu membrii Comisiei politică externă şi integrare europeană

Membrii Comisiei politică externă şi integrare europeană s-au întâlnit, astăzi cu Dragoş Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă (AFET) pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova în cadrul Parlamentului European (PE) şi Coordonator al activităţilor PE de susţinere a democraţiei parlamentare în Republica Moldova. La întrevedere au participat vicepreşedintele comisiei, Ion Groza şi membrii acesteia Galina Sajin, Adrian Băluţel şi Mihail Druţă.

Subiectele discutate s-au axat pe Agenda de asociere Republica Moldova-UE şi relaţiile de cooperare la nivel înalt. Totodată, au fost subliniate priorităţile autorităţilor de la Chişinău şi deschiderea pentru un dialog constant cu reprezentanţii şi instituţiile europene.

De asemenea, membrii comisiei au mulţumit pentru susţinerea acordată de-a lungul timpului din partea autorităţilor de la Bruxelles R. Moldova, atât în avansarea procesului de integrare europeană, cât şi în domeniul social, inclusiv în eforturile de combatere a pandemiei Covid-19.  

Parlamentarul european a remarcat necesitatea cooperării în a identifica soluţii şi instrumente care să impulsioneze procesul de implementare a agendei ambiţioase ale autorităţilor. Totodată, Dragoş Tudorache a confirmat disponibilitatea în a susţine Republica Moldova prin acordarea asistenţei tehnice necesare şi expertiza în toate domeniile prioritare.  

Similare
RECOMANDĂRI