Alertă de călătorie: În atenţia studenţilor basarabeni care-şi fac studiile în România. Precizările MAEIE
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Alertă de călătorie: În atenţia studenţilor basarabeni care-şi fac studiile în România. Precizările MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene vine cu mai multe precizări referitor la solicitările de informaţii referitoare la exceptarea plasării elevilor şi studenţilor din Republica Moldova în autoizolare pentru 14 zile la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine.

„În conformitate cu precizările autorităţilor oficiale ale României, ”La momentul intrării pe teritoriul României, fiecare elev/student va declara faptul că, pe perioada şederii în România, va domicilia în căminul unde este repartizat, în vederea eliberării acestora. Ulterior va fi solicitată autorităţilor competente derogarea de la măsura izolării la domiciliu. Documentele necesare a fi prezentate pentru solicitarea derogării în vederea părăsirii ţării sunt: copie după cartea de identitate, permis de şedere, data la care intenţionează să părăsească ţara, mijlocul de transport folosit (număr de înmatriculare al autovehiculului/copie după bilete avion), punctul de trecere al frontierei tranzitat, număr de telefon de contact. Documentele menţionate vor fi prezentate atât de către elevi/studenţii din Republica Moldova, cât şi de către însoţitori, după caz”, susţine MAEIE, citat de radiochisinau.md.

Totodată, este recomandabil ca elevii şi studenţii să se adreseze administraţiei căminelor, unde vor fi îndrumaţi cum să procedeze.

Pentru informaţii suplimentare referitor la condiţiile de călătorie în România poate fi contactată Ambasada Republicii Moldova în România (www.romania.mfa.gov.md,  facebook.com/ambmdro/, telefon pentru situaţii de urgenţă +40 787898050).

Similare
RECOMANDĂRI