Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel Chişinău. Autorul apelului fals este un copil
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel Chişinău. Autorul apelului fals este un copil

Părinţii unui copil de zece ani riscă să plătească amendă în urma unui apel fals la numărul de urgenţă 112. Copilul a anunţat că în sediul Curţii de Apel Chişinău este instalat un dispozitiv explozibil. Audiat de poliţişti, în prezenţa părinţilor, minorul a spus că a făcut o glumă fără a-şi da seama de consecinţe.

Totul s-a întâmplat marţi, iar ca urmare la faţa locului au intervenit toate serviciile specializate, care au evacuat angajaţii şi au încercuit zona. În urma cercetărilor, nu s-a depistat nimic suspect. Ulterior, oamenii legii au identificat autorul alertei, copilul de zece ani, originar dintr-o localitate din raionul Leova.

Pentru că este minor, răspunderea pentru încălcarea legislaţiei o vor purta-o părinţii. Aceştia riscă amendă în mărime de la 450 până la 900 de lei sau muncă neremunerată de la 40 la 60 de ore.

Solicitată de IPN, Natalia Stati, ofiţer de presă al Direcţiei de poliţiei a capitalei, a declarat că, de la începutul anului, este a doua alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel Chişinău. Prima a fost la sfârşitul lunii februarie, însă autorul deocamdată nu a fost identificat.
Similare
RECOMANDĂRI