Alerte de călătorie COVID-19. Care sunt statele pentru care se impun restricţii pentru cetăţenii din R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Alerte de călătorie COVID-19. Care sunt statele pentru care se impun restricţii pentru cetăţenii din R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cu referire la alertele de călătorie şi restricţiile pentru cetăţenii R. Moldova, care intenţionează să călătorească în alte state.

„Având în vedere perioada estivală şi planificarea concediilor, recomandăm organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect şi cuprinzător cu privire la condiţiile de intrare în ţara de destinaţie, precum şi după caz cu privire la condiţiile de tranzit”, menţionează MAEIE.


„Luând în considerare multiple solicitări înregistrate de la cetăţeni prin intermediul liniei telefonice constituite la Centrul de Apel, informăm despre lansarea răspunsurilor automatizate la întrebările frecvent adresate prin intermediul paginii de Facebook a MAEIE. Invităm publicul să opteze pentru platformele digitale ale ministerului pentru a găsi informaţia căutată privind restricţiile de călătorie”,  menţionează MAEIE.

Ministerul de Externe recomandă pentru cetăţenii Republicii Moldova care sunt în străinătate şi au nevoie de asistenţă şi informaţii în contextul pandemiei COVID-19 contactarea misiunii diplomatice sau a oficiului consular din statul în care se află:


Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteţi expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.
Similare
RECOMANDĂRI