Alexandru Jizdan: Peste o perioadă oamenii îl vor jeli pe Vlad Plahotniuc
Sursa foto:moldova.md Vizualizari:

Alexandru Jizdan: Peste o perioadă oamenii îl vor jeli pe Vlad Plahotniuc

Fostul ministru de interne, Alexandru Jizdan, a fost uimit de decizia SUA de al declara neeligibil pentru viză pe fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, însă în acelaşi timp recunoaşte că a fost o decizie calculată. Totodată, fostul ministru este de părere că, peste o perioadă de timp, „oamenii îl vor jeli pe Vlad Plahotniuc”.

„Probabil SUA când au luat această decizie, ea a fost una foarte bine calculată. Trebuie să recunoaştem cu toţii că Vladimir Plahotniuc a fost o figură foarte influentă în politicul Republicii Moldova. Eu cred că SUA când au primit această decizie nu aveau la bază emoţii. Eu cred că în timp oamenii o să înceapă să îl jelează pe Vladimir Plahotniuc,” declarat Alexandru Jizdan la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4. 

Jizdan neagă faptul că ar comunica cu Plahotniuc, după ce fostul lider PD a părăsit Republica Moldova.

„Niciodată nu am mai vorbit cu el după plecare, nici la telefon nici prin mesaje.”

Fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc nu va mai putea primi viza SUA. Conform unei decizii luate de secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, Vlad Plahotniuc este declarat neeligibil pentru viză.

Potrivit preşedintelui ţării, Igor Dodon, în prezent autorităţile Republicii Moldova lucrează la aducerea în ţară a lui Vladimir Plahotniuc. ”Scopul nostru este să-l depistăm şi să-l aducem acasă”.

Menţionăm că Vlad Plahotniuc are interdicţie de a intra în Elveţia şi Liechtenstein până în 2029.

Recent, s-a aflat că Vladimir Plahotniuc deţine dublă identitate în Republica Moldova. CNA a anunţat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Vlad Plahotniuc  deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Similare
RECOMANDĂRI