Alte trei persoane infectate cu COVID-19 au decedat, în R. Moldova
Vizualizari:

Alte trei persoane infectate cu COVID-19 au decedat, în R. Moldova

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 17 150 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care 1249 în Transnistria. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chişinău, au fost internate 46 persoane cu suspecţie la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 437 stare gravă (dintre care 33 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată), 1083- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

În tratament activ la domiciliu se află în continuare 2813 pacienţi cu forme uşoare de COVID–19, iar 2745 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2509 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-652, asistenţi medicali-1129, infirmieri-508, personal auxiliar-220. Dintre aceştia, 1760 s-au tratat de COVID-19.

Alte 247 persoane au fost tratate şi externate. În total, 10 093 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii anunţă despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 561: Bărbat de 62 ani, din mun. Chişinău, transferat de la SCBI “Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 26 iunie, în stare gravă, cu şoc toxico-infecţios, sindrom de detresă pulmonară.

Deces 562: Bărbat de 67 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 30 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

Deces 563: Bărbat de 73 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 1 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, ateroscleroză obliterantă cronică.

„Fac un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova să respecte recomandările autorităţilor, să evite aglomerările şi întâlnirile în grupuri mari de persoane, în contextul în care se înregistrează focare familiale. Efectele acestora se reflectă nu doar în creşterea numărului îmbolnăvirilor, dar şi a încărcăturii care cade pe umerii sistemului medical. Aveţi grijă de sănătate. Haideţi împreună să contribuim la salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinţei de presă din această dimineaţă.

Similare
RECOMANDĂRI