Alţi 41 de militari ai Armatei Naţionale vor pleca în misiune în Kosovo
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Alţi 41 de militari ai Armatei Naţionale vor pleca în misiune în Kosovo

Un nou contingent al Armatei Naționale este detaşat în Kosovo. Astfel, pe 12 iulie, alți 41 de militari (KFOR-13) vor pleca în misiunea de menținere a păcii: un pluton de infanterie ușoară, o echipă de geniști și un meteorolog.

În discursul său, premierul a urat succes noului contingent pregătit să ne reprezinte țara în misiunea de menținere a păcii și și-a exprimat gratitudinea pentru toți militarii care, începând cu anul 2014, au participat la operațiunea KFOR.

„Pe parcursul ultimilor ani, militarii moldoveni au fost detașați în diverse colțuri ale lumii, acolo unde războaiele au marcat teritorii şi destine. Iată de ce azi, o dată în plus, aducem recunoștință celor peste 480 de militari care au participat în Misiunea din Kosovo, fiind adevăraţi ambasadori ai păcii. Tot respectul pentru curaj, bărbăție și dăruire!”, a menționat Ion Chicu.

Șeful Guvernului a declarat că participarea efectivului de militari la această operaţiune este o contribuţie importantă pe care o aduce ţara noastră în consolidarea păcii, securităţii regionale şi internaţionale. În plus, este o apreciere înaltă a Armatei Naționale şi o dovadă a reuşitei reformelor militare din ultima perioadă.

Efectivul contingentului militar al Armatei Naţionale este dislocat în baza „Camp Vilaggio” Italia. Misiunea acestora este să asigure paza și securitatea în zonă, să patruleze în comun cu forțele italiene, să recunoască terenurile minate, sau să efectueze antrenamente de alpinism. Militarii KFOR beneficiază de tot suportul statelor partenere: Italia și Statele Unite ale Americii.

„Le mulţumesc Guvernelor SUA şi Italiei pentru sprijinul acordat în realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova şi pentru colaborarea ascendentă pe care o avem în mai multe domenii, vitale pentru viitorul democratic al statului nostru”, a subliniat premierul.

Ion Chicu a mulțumit militarilor din Armata Națională și pentru implicarea activă în susținerea efortului Guvernului în lupta cu pandemia de COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI