Ambasada României, precizări pentru solicitanţii de viză în scop de muncă şi studii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasada României, precizări pentru solicitanţii de viză în scop de muncă şi studii

Începând cu data de 18 mai 2020, Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău şi-a reluat activitatea de lucru cu publicul pentru eliberarea documentelor de călătorie (paşapoarte) şi a documentelor de stare civilă (certificate de naştere şi de căsătorie) deja întocmite. Suplimentar acestor servicii, Secţia Consulară procesează şi solicitări pentru vize de lungă durată în scop de studii şi de muncă (doar pentru lucrători înalt calificaţi).

În acest sens, Ambasada vine cu următoarele precizări:

• solicitările de vize de studii pot fi depuse doar de către persoanele care au fost deja admise la studii (nu şi de către cele care doresc să se înscrie la o unitate de învăţământ din România);

• solicitările de vize de muncă pentru lucrători înalt calificaţi trebuie însoţite de avizul eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări din România, pe care este făcută menţiunea „Înalt calificat”.

• celelalte tipuri de vize de muncă nu se procesează!

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL:

LUNI-VINERI:
08:30 – 12:30
13:30 – 17:30

Accesul pe teritoriul Secţiei Consulare a Ambasadei României este asigurat numai în următoarele condiţii:

- Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respiraţie dificilă)!

- Menţinerea distanţei fizice (mai mare de 1,5m)!

- Purtarea obligatorie a măştii de protecţie!

În sala de aşteptare nu va fi admisă prezenţa a mai mult de 4 persoane, în acelaşi timp. Nu se permite accesul aparţinătorilor! Facem apel la responsabilitatea dvs. şi vă îndemnăm să nu vă prezentaţi la Secţia Consulară însoţi de minori, tocmai pentru protejarea acestora.

Similare
RECOMANDĂRI