Ambasada României reaminteşte că toate serviciile consulare se prestează NUMAI pe bază de programare prealabilă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasada României reaminteşte că toate serviciile consulare se prestează NUMAI pe bază de programare prealabilă

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care solicită servicii consulare prin intermediul misiunilor diplomatice, Ambasada României în Republica Moldova reaminteşte că toate serviciile consulare la Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău se prestează NUMAI  pe bază de programare prealabilă.

Programările se obţin prin Ghişeul Consular Online la adresa www.econsulat.ro<http://www.econsulat.ro>. Scopul acestui instrument este de a scurta timpul de aşteptare al petenţilor şi de a rezolva, de o manieră operativă, profesionistă serviciile consulare de orice natură (redobândirea cetăţeniei române, înscrierea/transcrierea actelor de stare civilă româneşti, obţinerea documentelor de călătorie etc.).

Menţionăm că, pentru a putea da curs solicitărilor cetăţenilor români este necesară programarea prealabilă pe portalul menţionat, context în care persoanele interesate trebuie să-şi creeze un cont pe portalul amintit. Reamintim că, pentru completarea cererilor de servicii consulare, pe www.econsulat.ro<http://www.econsulat.ro> sunt prezentate, spre exemplificare, materiale video care detaliază modul în care trebuie completate astfel de cereri de servicii consulare.

Programările pentru servicii consulare realizate prin intermediul portalului www.econsulat.ro<http://www.econsulat.ro> sunt în totalitate gratuite.

Ambasada reiterează apelul de a nu solicita serviciile unor persoane sau societăţi de consultanţă care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteţi fi victime ale infracţiunii de înşelăciune.
Similare