Ambasadorul SUA: Cifrele epidemiologice din Republica Moldova sunt îngrijorătoare
Sursa foto:PROTV Vizualizari:

Ambasadorul SUA: Cifrele epidemiologice din Republica Moldova sunt îngrijorătoare

„Republica Moldova trece printr-o situaţie foarte dură, foarte grea, dar vrem să atenţionăm despre importanţa de a continua calea reformei. Cu siguranţă, rezolvarea acestei crize epidemiologice este bazată pe consolidarea democraţiei, bază pepentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Din această cauză, trebuie să avem grijă de situaţia epidemiologică din ţară şi în acelaşi timp să avem grijă de sănătatea democraţiei din ţară”. Declaraţia aparţine ambasadorului SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Ambasadorul susţine că cifrele epidemiologice din Republica Moldova sunt îngrijorătoare, însă îşi exprimă speranţa că autorităţile vor face tot posibilul pentru a lua situaţia sub control.

„Multe ţări se află într-o situaţie foarte grea din cauza răspândirii coronavirus-ului. Aici văd că conducerea ţării încearcă să menţină un echilibru între combaterea coronavirus-ului şi în acelaşi timp rezolvarea problemelor economice. Este foarte greu de găsit acest echilibru exact”, a precizat ambasadorul SUA.

Întrebat cine se face responsabil de numărul mare al persoanelor infectate cu COVID, oficialul american precizează că atât autorităţile, cât şi cetăţenii sunt factori cheie în această criză.

„Eu cred că ambele părţi joacă un rol cheie în combaterea crizei epidemiologice. Pe de o parte, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să depună toate eforturile pentru a respecta măsurile de precauţie, pe de altă parte, Guvernul are responsabilitate de a face tot ceea ce este posibil pentru a comunica măsurile necesare şi pentru a face faţă acestei crize epidemiologice. Ambele părţi trebuie să conlucreze împreună”, a punctat ambasadorul Dereck J. Hogan.
Similare
RECOMANDĂRI