Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anatol Ţăranu: Mi-a trezit dubii faptul că în sondajul BOP nu a fost măsurată opţiunea unionistă

BOP este unul dintre puţinele sondaje credibile din Republica Moldova, dar mi-a trezit anumite dubii faptul că în sondaj au fost măsurate toate opţiunile Republicii Moldova în raport cu viitorul, dar nu a fost măsurată opţiunea unionistă, a declarat analistul politic Anatol Ţăranu la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

„M-a mirat foarte mult. De ce? Este una din opţiunile fundamentale ale Republicii Modlova”, a spus Anatol Ţăranu.

Analistul a mai precizat că, în sondajul Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor, apropiată PSRM, unionismul era cotat la 37% dintre opţiunile cetăţenilor Republicii Moldova.

„Îmi place să cred în aceste cifre dar, pe de altă parte, mă gândesc că comanditarii încearcă să sperie segmentul lor de alegători că vin românii”, a spus Anatol Ţăranu, care a mai menţionat că fără un aliat consistent pe segmentul pro-european, PAS va avea mari probleme.

„Încerc să bănuiesc că ponderea electoratului unionist care votează pentru PAS este atât de impunător, de asta a dispărut unionismul din sondaj. Autorii sondajului s-au speriat de acest lucru încât, dacă se creează un pol unionist, ar putea să afecteze cardinal opţiunea electorală pentru PAS”, a declarat Anatol Ţăranu.

Veaceslav Berbeca, expert IDIS Viitorul., a precizat în cadrul emisiunii că, în condiţiile în care alegerile anticipate nu vor avea loc în viitorul apropiat, imaginea PAS se va eroda.

„A vorbi acum de rezultatele partidelor este departe, pentru că foarte multe se pot întâmpla, iar rezultatele se schimbă zi de zi. Dacă partidele pro-europene, inclusiv cele unioniste, nu se vor consolida, atunci lucrurile vor sta foarte prost în ce priveşte dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova”, a spus expertul IDIS.

Potrivit acestuia, cifrele din sondajele prezentate ieri trezesc mari îndoieli.

„Nu ştiu dacă trebuie să credem întocmai rezultatelor furnizate de aceste sondaje. Rezultatele alegerilor ar putea fi foarte diferite”, a declarat Veaceslav Berbeca.
Similare
RECOMANDĂRI