Andrei Năstase: A striga în gura mare „Dodon, dă-ţi demisia”, e o sfidare la adresa poporului
Vizualizari:

Andrei Năstase: A striga în gura mare „Dodon, dă-ţi demisia”, e o sfidare la adresa poporului

„E nevoie de soluţii, e nevoie de acţiune, de solidaritate, de demnitate, de adevăr şi mai puţin de retorică, retorică sterilă care nu ne ajută cu nimic”. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase şi a fost făcută în contextul discuţiilor pe marginea demiterii guvernului şi a organizării alegerilor parlamentare anticipate.

„A striga în gura mare „Dodon, dă-ţi demisia”, e o sfidare la adresa acestui popor care înţelege foarte bine că Dodon nu îşi va da demisia niciodată. El trebuie ajutat să-şi dea demisia. Trebuie să iniţiem procedura de suspendare a lui, să iniţiem procedura de anchetă parlamentară, să insistăm pe anchetele penale astfel încât într-o bună zi, şi Dodon, şi Partidul Socialiştilor să ajungă în opoziţie, acolo unde se poate reforma şi poate face un bine pentru democraţie”, a declarat Andrei Năstase în platoul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

Andrei Năstase susţine că Platforma DA şi PAS trebuie să revină la vechiul format al blocului ACUM şi împreună să caute voturile necesare pentru schimbarea situaţiei politice din ţară.

„Este nevoie ca Platforma DA şi PAS, membri ai fostului bloc ACUM, blocul care la insistenţa mea şi a Platformei DA a fost creat, dar eu cred că şi PAS şi Platforma DA în momentul de faţă trebuie să strângă rândurile, să se unească, să-şi unească eforturile, să dea dovadă că au o moţiune semnată de 26 de deputaţi, să meargă împreună să caute necesarul de voturi”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA face trimitere la evenimentele de anul trecut în urma cărora s-a reuşit să se schimbe mersul lucrurilor în politica moldovenească. „Am avut o atitudine comună, consolidată, o poziţie comună care a fost un punct de atracţie şi pentru alţii. Doar aşa, fiind uniţi, fiind consolidaţi am reuşit atunci să avem un guvern pro-european, reformator, anticorupţie, care din păcate nu a durat prea mult”.
Similare
RECOMANDĂRI