Andrei Năstase, preşedintele Platformei DA, a avut o întâlnire cu Excelenţa Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.
Vizualizari:

Andrei Năstase, preşedintele Platformei DA, a avut o întâlnire cu Excelenţa Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

În cadrul întâlnirii au fost puse în discuţie subiecte stringente privind realităţile din Republica Moldova, inclusiv alegerile prezidenţiale din toamnă, provocările crizei multiple pe dimensiunile sanitară, agricolă şi politică, precum şi situaţia alarmantă legată de acţiunile regimului de la Tiraspol.

Andrei Năstase a mulţumit oficialităţilor române pentru ajutorul substanţial oferit de România sistemului de sănătate din Republica Moldova în lupta cu epidemia Covid-19 şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru promptitudinea cu care a fost finalizat unul dintre cele mai importante obiecte de infrastructură menit să sporească securitatea energetică a Republicii Moldova – gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău, o primă realizare majoră în domeniul construcţiei unei infrastructuri comune între România şi Republica Moldova, se arată într-un comunicat al PPDA.

Preşedintele Platformei DA a mai amintit cu gratitudine despre alte proiecte extrem de valoroase desfăşurate în comun în perioada cât a deţinut şefia MAI, precum sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul combaterii contrabandei la graniţa cu spaţiul comunitar, securizarea  frontierelor, combaterea criminalităţii transfrontaliere, a crimelor cibernetice etc.

De asemenea, Andrei Năstase a reiterat importanţa unui alt proiect de succes iniţiat în aceeaşi perioadă sub aspectul cooperării sectoriale moldo-române şi a abordării integrate a în coordonarea serviciului de urgenţă SMURD.

A fost abordat şi subiectul cooperării instituţionale de perspectivă, precum şi suportul oferit de România tinerilor din Republica Moldova care îşi propun să-şi continue studiile liceale şi universitare în cadrul instituţiilor de învăţământ din România şi facilităţile acordate acestora în condiţiile restricţiilor pandemice.

„Mă bucur să constat că România este foarte atentă la evoluţia situaţiei de la Chişinău şi sprijină orice efort care poate contribui la implementarea unui set real de reforme pentru democratizarea societăţii noastre”, a declarat Andrei Năstase:
 
Similare
RECOMANDĂRI