Andrei Tranga cere urmărirea penală a procurorului general Eduard Harunjen pentru abuz de putere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Tranga cere urmărirea penală a procurorului general Eduard Harunjen pentru abuz de putere

Omul de afaceri Andrei Tranga, proprietarul reţelei de restaurante Andy’s Pizza, cercetat penal pentru şantaj, a scris o scrisoare către preşedinta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Motuzoc, prin care solicită să fie desemnat un procuror, care să pornească urmărirea penală pe numele procurorului general Eduard Harunjen, pentru abuz de putere.

Tranga spune în scrisoare despre faptul că a fost filat şi că dosarul în care este acum cercetat este unul la comandă, intentat cu scopul de a i se prelua businessul.

„Solicit demararea acestor investigaţii deoarece procurorii menţionaţi şi serviciile speciale, urmărind scopul preluării afacerilor mele ”Andy’s Pizza” şi ”La Plăcinte” de către persoane afiliate fostei guvernări, m-au supus monitorizărilor ilegale, reţinerii şi arestării abuzive, înaintându-mi învinuiri aberante, bazate pe declaraţiile datornicului şi concurentului meu comercial, urmărit penal în mai multe ţări”, se menţionează în scrisoarea expediată de Tranga preşedintei CSP.

Amintim că joi, 20 iunie, Andrei Tranga a fost eliberat din arest preventiv. Magistraţii au admis solicitarea avocaţilor acestuia de a fi cercetat în arest la domiciliu. Tranga a fost reţinut la sfârşitul lunii aprilie, pentru şantaj. Procurorii spun că acesta ar fi încercat preluarea ilegală a unei afaceri. Andrei Tranga susţine că este nevinovat.

Similare
RECOMANDĂRI