Angajaţii pot solicita un certificat care confirmă că merg la muncă pe timp de carantină
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Angajaţii pot solicita un certificat care confirmă că merg la muncă pe timp de carantină

Angajatorii care continuă să-si desfăşoare activitatea trebuie să elibereze angajaţilor un certificat care confirmă ca merg la muncă în perioada respectivă. Fiecare lucrător trebuie să poarte cu el acest certificat şi, în cazul în care este oprit în stradă de poliţie, să poată argumenta că pleacă sau se întoarce de la serviciu.

O formă-model de asemenea certificat poate fi descărcată pe următorul link: https://www.ssmexpert.md/certificat, scrie IPN.

Prin decizia Comisiei, de astăzi, 25 martie, se interzice persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani să se afle în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă. Excepţie fac cazurile în care aceştia se deplasează în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă, când merg să-şi produse alimentare sau merg la medic.

Excepţia fac şi deplasările pentru alte motive justificate, care nu pot fi amânate (decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie etc.).

De astăzi, indiferent de vârstă, este interzisă aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement.
 
Similare
RECOMANDĂRI