Apel de revizuire a acţiunilor organului de urmărire penală în dosarul „Metalferos”
Vizualizari:

Apel de revizuire a acţiunilor organului de urmărire penală în dosarul „Metalferos”

Reprezentanţii Asociaţiei Patronale Moldoveneşti de Reciclare şi Colectare a Metalelor Feroase şi Neferoase solicită să fie revizuite acţiunile organului de urmărire penală, cu eliberarea din arest a asociaţilor pieţei metalelor din Moldova reţinuţi în aşa-numitul dosar „Metalferos”. Preşedintele Asociaţiei, Ion Drăniceru, susţine nicio persoană din cadrul asociaţiei nu s-a eschivat de la darea declaraţiilor şi nici nu a părăsit ţara.

„Nu există logică în reţinerea persoanelor atunci când ele nu se eschivează de la conlucrare. Mai cu seamă, pe data de 23 iulie 2020, noi deschis am declarat că cunoaştem despre eventuale intimidări şi eventuale reţineri. În pofida acestui fapt, nimeni nu a părăsit ţara, din simplul motiv că nicio persoană din cadrul asociaţiei nu este vinovată de cele incriminate”, a declarat Ion Drăniceru într-un briefing de presă la IPN.

Potrivit lui, este clar că predomină interesul de preluare a afacerilor pe piaţa metalelor din Moldova. „Sperăm că organele de drept nu sunt implicate în destabilizarea pieţei metalelor, ca scop final fiind preluarea acestui business”, a spus preşedintele asociaţiei.

El afirmă că acţiunile procurorilor au la bază declaraţii false, făcute de cel care la fel desfăşoară activitate în acest domeniu, dar care este singurul nevizat în acţiunile organelor de urmărire penală. „Deci, în temeiul unei bănuieli rezonabile, agentul economic despre care tot vorbim, are denumirea de „Sofilarex Plus”. Este controlat de către Eşanu Valentin, acesta fiind unic fondator şi administrator”, susţine Ion Drăniceru. Potrivit lui, anume declaraţiile lui Eşanu au stat la baza învinuirilor aduse şi „aceste declaraţii false au dus la destabilizarea pieţei metalelor din Moldova”.

„Condamnăm cu vehemenţă presiunile ce se ac asupra noastră. Ne exprimăm îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă pe piaţa pe care activăm. Suntem indignaţi că semnalele de alarmă pe care la tragem sunt ignorate de factorii de decizie responsabili. În aceste condiţii declarăm ferm, dacă cei plătiţi din impozitele noastre (dar să fie clar că o singură întreprindere din domeniul nostru achită două-două milioane jumătate de lei, anual la bugetul ţării) nu ne vor face dreptate, noi ne vom face dreptate singuri, pe orice cale legală”, a declarat Ion Drăniceru.

Asociaţia Patronală Moldovenească de Reciclare şi Colectare a Metalelor Feroase şi Neferoase a fost înregistrată la 7 iulie 2020 la Agenţia Servicii Publice şi numără în jur de 20 de companii.

La acest subiect:
 

16 persoane, între care patru poliţişti, au fost reţinute în dosarul "Metalferos".

Similare
RECOMANDĂRI