Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Apreciere internaţională pentru preşedintele R. Moldova, Maia Sandu. Şeful statului a primit premiul Grupului pentru Dialog Social din România

Apreciere internaţională pentru noul preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. Şeful statului a primit premiul Grupului pentru Dialog Social din România. Organizaţia premiază, an de an, personalităţi care s-au remarcat în promovarea valorilor societăţii civile şi statului de drept. Premiul a fost acordat într-o ceremonie on-line Chişinău-Bucureşti.

ANDREI CORNEA, preşedinte, Grupul pentru Dialog Social: "Grupul pentru Dialog Social are marea plăcere şi onoare de a da premiu pe anul 2020, doamnei Maia Sandu, preşedinta recent aleasă a Republicii Moldova".

E pentru prima dată când un premiu acordat de Grupul pentru Dialog Social ajunge la un şef de stat, au precizat reprezentanţii organizaţiei. Ei spun că Maia Sandu merită distincţia pentru că a reuşit să adopte o politică europeană, îndreptată spre civism, şi a devenit un lider naţional.

SORIN IONIŢĂ, membru, Grupul pentru Dialog Social: "Ca femeie, demonstrând calităţi de lidership remarcabile, validat prin cea mai bună probă - rezultatul la urne. Nu avem în ţările Europei de Est, dar şi ţările non-UE, atât de multe femei-lider de succes în politică şi asta face exemplele, atunci când apar, mult mai vizibile".

Preşedintele Maia Sandu a declarat că este onorată pentru aprecieri, iar premiul îl dedică cetăţenilor Republicii Moldova.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: "Eu am o sarcină dificilă dar o să mă sprijin pe încrederea cetăţenilor şi împreună cu ei o să construim o ţară democratică în care oamenii oneşti pot să trăiască bine. O ţară în care oamenii să creadă!".

Premiul anului 2019 a fost acordat Emiliei Şercan pentru curajul, perseverenţa şi profesionalismul cu care a depistat şi denunţat public fabricile de plagiate doctorale din România. Grupul pentru Dialog Social este prima organizaţie non-guvernamentală liberă, infiinţată în România pe 31 decembrie 1989. Este o asociaţie independentă care apară şi promovează valorile democraţiei, libertăţile şi drepturile omului.
Similare
RECOMANDĂRI