Artizanat românesc la o celebră casă de modă din Paris
Sursa foto:facebook.com/Luca Niculescu Vizualizari:

Artizanat românesc la o celebră casă de modă din Paris

Celebra casă de modă şi parfumuri Fragonard va lansa o colecţie de primăvară – vară, care este inspirată în totalitate din arta populară şi artizanatul românesc. Anunţul a fost făcut de Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, care a participat la avanpremiera colecţiei «Couleurs roumaines». 
 „O mare bucurie. Celebra casă de modă şi parfumuri Fragonard ne-a invitat pentru avanpremiera colecţiei de primăvară – vară, care se numeşte pur şi simplu «Couleurs roumaines». Şi, într-adevăr, când intri în magazinul de lângă Madeleine, te copleşesc culorile din universul artizanal românesc. Covoare, perne, haine, obiecte artizanale – totul e făcut ca să scoată în evidenta tradiţiile româneşti şi pe artiştii români. La loc de cinste sunt delicatele obiecte în ceramică alb-albastră de Saschiz, iar numele meşteşugarilor, poveştile lor şi harta României sunt trecute cu multă atenţie. Agnes Costa, proprietara mărcii Fragonard, mi-a mărturisit că proiectul a fost posibil si graţie doamnei  Andreea Diana Tănăsescu de la asociaţia La blouse roumaine, care a făcut legătura cu comunităţile de artizani şi meşteşugari. Mulţumiri din partea noastră, vom fi foarte fericiţi să vedem motivele şi culorile din România în această vară, pe străzile Parisului”, a subliniat ambasadorul Luca Niculescu, potrivt infoprut.ro.

Casa Fragonard a fost fondată în 1926 pe Coasta de Azur şi poartă numele unui pictor francez. Compania are magazine deschise în toate marile oraşe europene şi a rămas o afacere de familie.
Similare
RECOMANDĂRI