Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Asistenţili sociali sunt singura şansă la supravieţuire pentru mulţi bătrâni în perioada pandemiei de COVID-19

Duc pensiile bătrânilor la domiciliu şi alocaţiile persoanelor cu dizabilităţi, le cumpără pâine, produse alimentare şi le achită facturile. Vorbim despre asistenţii sociali, care îi ajută pe vârstnicii blocaţi de pandemie în case, să treacă mai uşor peste această perioadă de izolare. Orice ajutor este necesar în războiul cu acest inamic necruţător.

De peste 40 de ani, doar vecinii şi lucrătorii sociali îi deschid poarta mătuşii Zenovia din satul Şipoteni, Hânceşti. Femeia de 74 de ani aşteaptă cu nerăbdare zilele în care asistentul social îi aduce pensia, sau îi cumpără medicamente.

„Când mi-a fost rău am chemat-o şi a am rugat-o să rămână peste noapte la mine. Îi sunt foarte recunoscătoare pentru tot ajutorul”, a spus ZENOVIA UNTU, pensionară.

Ludmila Putina are grijă de nouă bătrâni ca de proprii părinţi.

„Virusul nu m-a împiedicat să vin la beneficiari ca să-i ajut cu produse, medicamente, ca să aibă strictul necesar de care au atâta nevoie”, a spus Ludmila Putina .

Lucrătorii sociali au avut grijă ca ajutoarele să ajungă şi în casa Ludmilei Curuntiuc, o femeie de 38 de ani care creşte singură 7 copii.

„Când copii nu sunt flămânzi şi  părintele se simte mai liniştit, mai liber. În perioada pandemiei am primit produse alimentare, am beneficiat şi de ajutor social, un suport foarte, foarte bun şi benefic pentru familia noastră”, a spus LUDMILA CURUNTIUC.

2921 de asistenţi şi lucrători sociali din Republica Moldova au ajutat vârstnicii, persoanele cu dizabilităţi şi cei aflaţi în situaţii de risc să treacă mai uşor peste perioada de izolare.
Similare
RECOMANDĂRI