Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Asociaţia Veteranilor de Război "Dubăsari 1992" cere demisia preşedintelui raionului Dubăsari

Asociaţia Veteranilor de Război "Dubăsari 1992" cere demisia preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Filipov. Veteranii cer Consiliului Raional să ia o poziţie faţă de declaraţiile făcute de Filipov pentru TVR MOLDOVA. Oficialul a spus că trei localităţi, aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova, ar fi acum sub conducerea regimului separatist de la Tiraspol. Filipov neagă acuzaţiile şi spune că aceste declaraţii nu îi aparţin.

La iniţiativa Asociaţiei Veteranilor de Război Dubăsari 1992, ieri la Casa de Cultură din Coşniţa, raionul Dubăsari, a fost organizată o şedinţă cu Preşedintele raionului Dubăsari. Veteranii au cerut explicaţii în legătură cu aceste declaraţii.

„Noi domnule preşedinte cerem ca dvs. public să vă cereţi scuze pentru cuvintele acestea dacă nu vă ştiţi teritoriul să vă luaţi harta şi să vă uitaţi unde stă harta şi să bateţi în clopote şi vă rugăm să scoateţi posturile de acolo. Spuneţi public da într-adevăr satele acestea au fost vândute ca noi să nu ne mai revoltăm să ştim ce să facem cu să trăim mai departe”, A SPUS VICTOR TIMUŞ, preşedinte, Asociaţia Veteranilor de Război Dubăsar.

„Şi toate declaraţiile acestea care se fac cu neştiinţă sau cu rea voinţă. Din numele cui a făcut el declaraţiile acestea cine l-a împuternicit să facă? Consiliul raional e de acord cu declaraţiile acestea care le-aţi făcut public?”, A SPUS VALERIU MIŢU, vicepreşedinte, Asociaţia Veteranilor de Război Dubăsari.

Preşedintele raionului Dubăsari, prezent la eveniment, a refuzat să îşi ceară scuze public şi a afirmat că aceste declaraţii nu îi aparţin.

„Declaraţia este falsă nu ştiu cine a născocit-o dar declaraţia este falsă. Vreţi să vă spun ce e scris iaca eu vă spun că mâine aţi declarat cu totul altceva, acum foarte uşor se fac lucrurile acestea şi eu ştiu cine a comandat lucru acesta”, A SPUS GRIGORE FILIPOV, preşedintele raionului Dubăsari.

Declaraţiile sfidătoare la adresa locuitorilor din Corjova, Roghi şi Vasilevca au fost făcute pe 16 iunie. Atunci l-am întrebat pe Filipov despre situaţia celor trei localităţi, în contextul în care libera circulaţie nu a fost restabilită pentru locuitori acestor sate, iar oficialul ne-a comunicat că localităţile nu ar mai fi în evidenţa autorităţilor constituţionale.

„Este decizia preşedintelui ţării când a avut convorbire cu Krasnoselski unde s-a luat decizia ca aceste 2 localităţi unde este viza de reşedinţă la Cocieri şi Molovata Nouă se permite trecerea liberă prin punctele a lor vamale. Roghi ei se numără că e în Transnistria ii la ei la evidenţă de asta noi nu putem să ne luăm nicio obligaţiune”, SPUNEA GRIGORE FILIPOV, preşedintele raionului Dubăsari.

Unul dintre consilierii raionului Dubăsari, prezent la adunare, a declarat că dacă Filipov nu îşi va depune demisia, aleşii îi vor cere asta, la următoarea şedinţă a Consiliului.

„Eu am rămas şocat de declaraţiile care au ieşti din gura dumnealui cu toate că dumnealui nu vrea să recunoască că declaraţiile au avut loc eu in clalitate de consilier raional ales de dvs. Mai mulţi consilieri au suspus că işi retrag susţinerea faţă de preşedintele raionului şi dacă până la următoare şedinţă a consiliului dumnealui nu-si depune demisia noi o să fim nevoiţi să ii cerem demisia”, a declarat PETRU BONDARI, consilier raional, Dubăsari.

Anterior şi Asociaţia Promo-LEX a condamnat declaraţiile preşedintelui raionului Dubăsari, spunând că o astfel de atitudine faţă de autorităţile publice locale şi populaţia din aceste trei localităţi este inacceptabilă şi iresponsabilă. Tiraspolul a relaxat, parţial, regimul de circulaţie pentru câteva localităţi subordonate Chişinăului, însă oamenii din satele Corjova, Roghi şi Vasilevca nu pot trece, în continuare, de posturile grănicerilor transnistreni instalate ilegal începând cu 17 martie.

Mai jos găsiţi declaraţia integrală a Asociaţiei Veteranilor de Război Dubăsari 1992:

 
Similare
RECOMANDĂRI