Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la începutul războiului moldo-rus de pe Nistru

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la începutul războiului moldo-rus. Victimele conflictului secesionist au fost comemorate în toată Republica Moldova. La Chişinău, Asociaţia obştească "Forţa Veteranilor" a organizat un marş din Piaţa Marii Adunări Naţionale, până la Complexul memorial "Eternitate". Au fost depuse flori la monumentul "Maica Îndurerată" şi s-a ţinut un moment de reculegere.

Ceremoniile de comemorare au început în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Zeci de veterani au venit să cinstească memoria eroilor căzuţi în războiul dus împotriva armatei ruse de ocupaţie.

După ce au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, veteranii au mers la Complexul memorial "Eternitate".

La Complexul memorial "Eternitate" au depus flori preşedintele Maia Sandu, premierul interimar Aureliu Ciocoi şi alţi demnitari.

„Ne închinăm în faţa veteranilor conflictului armat de pe Nistru pentru apărarea integrităţii şi independenţei RM şi în faţa luptei pe care au dus-o. O luptă cu spatele mereu vulnerabil, o luptă în care s-a călit Republica Moldova”, a spus MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova.

Potrivit datelor oficiale, în timpul războiului din 1992, au murit aproape 300 de basarabeni, care au luptat împotriva trupelor ruse de ocupaţie. Mulţi au rămas invalizi.
 
Similare
RECOMANDĂRI