Au fost sau nu deciziile Curţii Constituţionale influenţate de PDM. Răspunsul vicepreşedintelui partidului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au fost sau nu deciziile Curţii Constituţionale influenţate de PDM. Răspunsul vicepreşedintelui partidului

Vicepreşedintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari susţine că faptul că unele persoane au avut unele viziuni s-au împărtăşesc unele viziuni cu PDM nu însemnă că acest lucru este unul nedemocratic. Declaraţia a fost făcută în timpul unei emisiuni tv ca răspuns la întrebarea dacă au fost sau nu deciziile Curţii Constituşionale influenţate de PDM, dat fiind faptul că trei judecători de la CC sunt foşti membri PDM.

Cebotari a început să răspundă la această întrebare făcând comparaţie cu Statele Unite ale Americii, spunând că acolo partidele care ajung la putere îşi desemnează singure candidaţii lor în Curtea Supremă de Justiţie inclusiv luând în calcul şi viziunile lor. 

Alexandru Arsenii, expert constituţionalist, care a intervenit prin legătură telefonică în timpul emisiunii a declarat că potrivit Constituţiei, legea supremă în Republica Moldova, Parlamentul la 8 iunie era în deplin exerciţiu al mandatului. 

"La această dată, 8 iunie, Parlamentul a continuat şedinţa începută la 21 martie care conform articolului 3 din regulamentul Parlamentului, atunci el s-a constituit. "Data de naştere a noului Parlament e 21 martie, Deci de aici se porneşte numărătoarea zilelor. Conform acestor prevederi Parlamentul era în plină legalitate." a declarat Arsenii la postul tv8.

Amintim că trei judecători de la Curtea Constituţională sunt foşti membri PDM, este vorba despre Aurel Băieşu, Artur Reşetnicov şi Raisa Apolschii, cea din urmă fiind şi naşa de cununie a liderului PD Vlad Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI