Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au promis, dar nu au făcut. Semaforul inteligent promis în intersecţia străzii Aleco Russo cu bulevardul Moscovei a rămas doar pe hârtie

Cetăţenii Chişinăului au nevoie de fapte nu de promisiuni. Marile proiecte anunţate prin campanii electorale par a fi utopii pentru că nici măcar micile proiecte nu pot fi realizate de primărie. Ideea unui banal semafor inteligent a rămas pe hârtie pentru că aleşii poporului nu au reuşit să-l monteze, aşa cum au promis, în intersecţia străzii Aleco Russo cu bulevardul Moscovei. Primarul general Ion Ceban nu ne-a putut oferi o explicaţie clară de ce, în jumătate de an, nici măcar nu au început lucrările.

Pe 16 decembrie 2019, primarul Ion Ceban a declarat că, în urma unui studiu, experţii au ajuns la concluzia că dacă ar fi instalat un semafor inteligent, timpul de aşteptare în intersecţie se va reduce la jumătate.

Într-o oră, în intersecţia străzii Aleco Russo cu bulevardul Moscovei circulă peste 2300 de maşini şi 55 de mii, în 24 de ore  Suntem la început de iunie, iar lucrările nu au început, deşi totul trebuia să fie gata la sfîrşitul lui mai.

„Se lucrează în acestă privinţă, colegii de la direcţi aTransport a tergiversat procesul în regim normal dar şi intenţionat”, a spus primarul Ion Ceban.

Primarul susţine că unele calcule matematice ar fi motivul întârzierii.

„Se calculează suplimentar cum se va intra cum se va vira, suntem în discuţii tehnice. – În jumătate de an nu au reuşit să calculeze? – Ba da s-a calculat, avem datele preliminare. 01:03 MUSCA 01:32 Aştept să fie finalizate calculele”, a precizat Ion Ceban.

Aşa că, deocamdată, nu se ştie când vor începe lucrările. Nici licitaţiile nu au fost anunţate. Primarul, în schimb, ne dă asigurări că problema ambuteiajelor va fi soluţionată. Cândva.

„O să se întâmple ceea ce trebuie să se întâmple”, a menţionat Ion Ceban.

Şoferilor nu le rămâne decât să-şi piardă timpul şi să-şi macine nervii în intersecţie. Pot crede şi într-o minune că autorităţile îşi vor face treaba. Instalarea semaforului inteligent la intersecţia străzilor Alecu Russo cu bulevardul Moscovei costă până la un milion şi jumătate de lei. Era un proiect pilot pentru a reduce ambuteiajele din Chişinău.

Conform promisiunilor, astfel de semafoare vor fi montate cândva şi în alte intersecţii din oraş.
Similare
RECOMANDĂRI