AUDIO. Renato Usatîii şi-ar fi negociat întoarcerea în ţară cu consilierul lui Vlad Plahotniuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

AUDIO. Renato Usatîii şi-ar fi negociat întoarcerea în ţară cu consilierul lui Vlad Plahotniuc

O înregistrare audio a fost trimisă pe adresa mai multor instituţii media din ţară în care o voce asemănătoare cu cea a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, şi cea a lui Radu Adrian, unul dintre consilierii liderului PD, Vlad Plahotniuc discută o eventuală ofertă pe care Usatîii ar trebuii să o ofere fostului lider democrat pentru a se întoarce în R. Moldova.

UPDATE:  Ulterior prin intermediul unui LIVE pe pagina sa de Facebook, Usatîi a confirmat că a discutat cu Radu Adrian spunând că încearcă să fie discreditat.

Discuţia dintre cei doi a fost transmisă de la adresă „Моя Молдовв/ Moldova mea”.

Din înregistrare se înţelelge că Renato Usatîi înearcă să negocieze ceva cu Vlad Plahotniuc printr-un intermediar. Intermediarul care îl reprezintă pe Plahotniuc îi spune lui Renato Usatîi să vină cu o ofertă clară pentru Plahotniuc sugerându-i că trebuie să „lupte” cu Igor Dodon, Maia Sandu şi Andrei Năstase în alegerile din februarie 2019.

În textul mesajului scris în rusă, se spune că înregistrarea a fost obţinută din staff-ul de campanie a lui Plahotniuc şi cel mai probabil a fost făcută a sfârşitul anului 2018. Astfel, aceasta ar demonstra legături strânse între Renato Usatîi şi Vadimir Plahotniuc prin intermediul lui Adrian Radu, prezentat ca persoana responsabilă de opraţiuni speciale:

Am decis să publicăm acest video pentru că mai mult detalii ar puta reprezenta interes public şi că mai multe teme discutate au legătură cu realitatea.
 

Andrian Radu: – Am vorbit, am fost la el. Şi am vorbit pe mai multe şi inclusiv şi pe a ta. El a mai ascultat şi întrebarea de bază este, ce vrei să dai în loc?

Renato Usatîi: – Ce pot eu? Eu nu ştiu. Ceva concret să îmi spui ca eu să ştiu dacă să îmi asum.

A.R.: – El nu poate nimic să ceară de la tine. Ceva să îţi spună ţie, el nu poate să facă asta.

R.U: – Eu conceptual să înţeleg. În această direcţie X este veriga slabă. El doar ştie capacităţile mele.

A.R: – Eu lui i-am spus, aşa cum ţi-am spus şi ţie, că trebuie să înţelegem ce poţi oferi în schimb. Vrei să treacă deputaţii în Parlament, dar lui nu îi este interesant să treci tu, să treacă Maia, să treacă Năstase, Dodon. Lui îi este interesant să treacă PD-ul.

...

Amintim că pe 16 iunie Renato Usatîii s-a întors în R. Moldova, după ce timp de doi an a stat la Moscova. Liderul "Partidului Nostru" este acuzat că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunţov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chişinău. Totodată, Usatîi este bănuit şi de complicitate la infracţiunea de tentativă şi omor la comandă asupra lui Gorbunţov. Liderul Partidului Nostru susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze.

VIDEO. UPDATE. Renato Usatîi a fost arestat la vamă, va fi dus la PCCOCS

Similare
RECOMANDĂRI