Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile aşteaptă propuneri de la cetăţeni privind sancţionarea şoferilor ce urcă beţi la volan

Sancţiuni mult mai dure pentru şoferii prinşi beţi la volan. Pe lângă majorarea amenzilor rutiere, se ia în calcul şi posibilitatea de a retine maşina pe o anumită perioadă. Acestea dar şi alte măsuri vor fi incluse într-un plan de intervenţie privind modificarea codului contravenţional şi penal. Subiectul a fost dezbătut în cadrul Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere.

Printre acţiunile pentru reducerea numărului accidentelor grave de pe şosele, se găseşte şi introducerea în curricula şcolară a orelor de siguranţă rutieră, care vor fi obligatorii. Responsabilii anunţă că nu vor mai fi la fel de indulgenţi cu cei care încalcă legea.
 
Ianoş Erhan, secretar de stat, Ministerul de Interne: „Ne-am propus să venim cu o analiză amplă, în limita datelor cu caracter personal. Aceste rezultate vor fi publice privind lista conducătlor auto care sistematic încalcă legislaţia, care recidevează, comit infracţiuni, contravenţii legate de domeniul circulaţiei.”
 
Se vor face ample verificări şi la întreprinderile care prestează servicii de testare tehnică a masinilor. Între timp, se face apel către cetăţenii pentru a veni cu propuneri concrete privind responsabilizarea şi sancţionarea şoferilor.
 
Victor Manole, şef, Inspectoratul Naţional de Patrulare: „Numai poliţia sau numai statul nu poate sub nici o formă să asigure pe deplin securitatea participanţilor la trafic. Asta o putem face numai împreună. În primul rând, prin simplu aspect de a fi responsabil în traficul rutier.”
 
Autorităţile anunţă că vor intesifica raziile pe drumurile naţionale. În primele 9 luni ale acestui an s-au produs 1.862 de accidente rutiere în care au murit 185 de persoane, iar altele 2.194 au fost ranite. Cele mai multe au loc din cauza depăşirii limitelor de viteză.
 
Similare
RECOMANDĂRI