Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile de la Chişinău relaxează unele restricţii impuse pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a relaxat unele restricţii impuse pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19. A anulat interdicţia plimbărilor în parcuri şi în alte spaţii deschise pentru cei care nu se adună în grupuri mai mari de trei persoane. Comisia a permis şi reluarea antrenamentelor pentru sportivii care se pregătesc de turnee naţionale şi internaţionale.

După şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, premierul interimar, Aureliu Ciocoi a cerut iertare pentru intredicţiile impuse anterior.

 AURELIU CIOCOI, premier interimar: „Încă odată vin cu scuzele de rigoare faţă de cetăţeni pentru anumite decizii aprobate în prima şedinţă CSE, care au provocat anumite neclariţăţi. Lucru care astăzi încadrul şedinţei a fost corectat. Şi mă refer aici la faptul că s-a anulat punctul prevedea intrezicerea plimbărilor, în spaţiile publice, parcuri, păduri, alei.”

Comisia pentru Situaţii Excepţionale le-a permis elevilor şi studenţilor absolvenţi din învăţământul profesional, să-şi urmeze stagiile de pregătire. În altă ordine de idei, premierul interimar a anunţat că persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu vor primi medicamente gratuite.

AURELIU CIOCOI, premier interimar: „Compensarea acestor medicamente va fi de la 70 la sută la 100% pentru toate catergoriile de persoane asigurate şi cele neasigurate. Totodată Ministerul Muncii şi Protecţie Sociale va elabora mecanimsul de livrare la domiciliul a medicamentelor compensate pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, care se afllă la tratament la domiciliu.”


Pentru mediul de afaceri, va fi extinsă perioada de implementare a programului de subvenţionare a dobânzilor până pe 31 mai.
Similare
RECOMANDĂRI