Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile locale din Cahul au impus noi restricţii pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului

Autorităţile locale din Cahul au luat decizia să impună, din nou, unele măsuri restrictive pentru prevenirea răspândirii coronavirsului. Asta după ce au constatat că relaxarea graduală a restricţiilor a dus, de fapt, la creşterea numărului de îmbolnăviri. Astfel, Comisia locală pentru situaţii excepţionale a decis ca pieţele să se închidă de marţi, transportul public să-şi sisteze activitatea, iar accesul în cimitire de Paştile Blajinilor să fie interzis de mâine.

Creşterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri, înregistrată în ultima perioadă, a forţat autorităţile din Cahul să revină la unele măsuri de restricţie.

„Situaţia este alarmantă pentru noi, ne îngrijorează foarte mult. Am luat decizia de a sista activitatea pieţelor pe perioada 9 iunie-22 iunie. Se interzice aceesul persoanelor în cimitirul din raionul Cahul cu excepţia înmormântărilor. 06:35 MUSCĂ 08:21 Am sistat şi funcţionarea transportului interurban pe teritoriul”, a spus VLADIMIR CALMÎC, vicepreşedinte, raionul Cahul.

Directorul Spitalului Raional Cahul susţine că situaţia a devenit gravă din cauza nepăsării oamenilor. Iar locurile disponibile în spital sunt  tot mai puţine, în total unitatea sanitară având doar fiind 300 de paturi disponibile. Tot el spune că o treime din cadrele medicale şi-au întrerupt activitatea de la începutul pandemiei, iar peste 60 de angajaţi din sistem s-au îmbolnăvit.

„Acum suntem în situaţia în care primim zilnic până la 20-30 de pacienţi suspecţi, practic capacitatea spitalului a fost micşorată cu 100 de paturi”, a spus OLEG CRECIU, director, Spitalul Cahul.

Decizia de a închide din nou pieţele din oraşul Cahul îi nemulţumeşte atât pe vânzători cât şi pe administratorii pieţei. Aceştia susţin că, deocamdată, nu a primit nici o decizie oficială din partea autorităţilor locale.

De la începutul pandemiei, în raionul Cahul au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus peste 450 de oameni. 37 de localităţi din raion au cel puţin o persoană infectată. 232 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi dar 12 şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19.
 
Similare
RECOMANDĂRI