Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile se pregătesc de un scenariu critic. La Moldexpo va fi amenajat un spital de campanie cu 700 de locuri

Autorităţile din Republica Moldova se pregătesc de un scenariu critic în ceea ce priveşte răspândirea virusului COVID-19. La Moldexpo va fi amenajat un spital de campanie cu 700 de locuri. Astăzi, Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că acolo va funcţiona şi un centru de examinare şi triere a persoanelor. Ce-i drept, lucrările încă nu au început.


La toate intrările în Moldexpo accesul este interzis.

„Ne aflăm la Molexpo, locul în care ar fi trebuit să înceapă pregătirile pentru amenajarea spitalului improvizat. Nu am avut acces să trecem mai departe pentru că paznicii ne-au zis că nu putem trece dincolo de această barieră. Mai mult, întrebaţi dacă au fost aduse echipamente sau paturi, spun că nu cunosc”, Corina Gămurari, reporter TVR MOLDOVA.

Paznicii nici nu ştiu în care dintre pavilioane ar urma să fie amenajat centrul de triere pacienţilor. Autorităţile au promis că până cel târziu joi, unitatea medicală va fi gata. Aceasta va fi fi dotată cu 700 de paturi, există sistem de ventilare şi spaţiu suficient: 5000 de metri pătraţi, adică câte opt metri pătraţi pentru fiecare loc.

Tot autorităţile susţin că dacă se va menţine dinamica actuală a numărului cazurilor confirmate, această unitate medicală va fi necesară chiar de săptămâna viitoare. Este o măsură de prevenţie în cazul în care capacităţile instituţiilor medico-sanitare publice şi private vor fi depăşite.

Iniţiativa unui spital la Moldexpo este susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, susţine Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu. Nu este o practică implementată doar în Republica Moldova ci se foloseste deja cu succes în Italia şi Spania.
 
Similare
RECOMANDĂRI