Banca Mondială ar putea finanţa un nou proiect în domeniul managementului integrat al apelor din R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Banca Mondială ar putea finanţa un nou proiect în domeniul managementului integrat al apelor din R. Moldova

Banca Mondială ar putea finanţa un nou proiect în domeniul managementului integrat al apelor din R. Moldova. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, a discutat luni acest subiect cu reprezentanţii băncii.

Potrivit Infotag, în cadrul şedinţei au fost definite direcţiile prioritare de finanţare, care, potrivit ministrului, "reies din realităţile actuale ale ţării şi se pliază cu necesităţile populaţiei". 

"Prioritar este construirea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, conectarea instituţiilor de învăţământ şi a celor din domeniul sănătăţii la o infrastructură de alimentare cu apă şi sanitaţie. De asemenea, este important elaborarea unui document de politici care să stabilească o viziune naţională referitor la dezvoltarea sistemelor de irigare şi implementarea unor proiecte pilot în scopul creşterii rezilienţei la schimbările climatice în domeniul agricol", consideră el.

Perju a menţionat că, recent, conceptul proiectului a fost discutat în cadrul Consiliului de asistenţă externă în domeniul managementului integrat al apelor şi urmează a fi remis spre examinare Ministerului Finanţelor şi Băncii Mondiale.
Similare
RECOMANDĂRI