Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Barometrul Opiniei Publice: Maia Sandu îl depăşeşte pe Igor Dodon la capitolul încrederea cetăţenilor în politicieni

Un nou studiu sociologic arată că Igor Dodon şi Maia Sandu au cele mai mari şanse să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale din această toamnă. Datele Barometrului Opiniei Publice au fost prezentate astăzi de Institutul de Politici Publice. Studiul mai arată că liderul PAS îl depăşeşte pe Igor Dodon la capitolul încrederea cetăţenilor în politicieni.

Întrebaţi: Cine are cele mai mari şanse să fie ales preşedinte ?, 22,4 la sută din cei intervievaţi au răspuns Igor Dodon, iar 11 la sută cred că Maia Sandu. Alţi 2,4 la sută au răspuns că şi-ar da votul pentru Renato Usatîi.

Cine are cele mai mari şanse să fie ales preşedinte al Republicii Moldova?

Igor Dodon: 22,4%
Maia Sandu: 11%
Renato Usatîi: 2,4%

Conform sondajului, niciun candidat nu ar avea şanse să devină preşedinte din primul tur de scrutin. În al doilea tur ar ajunge Maia Sandu şi ar fi votată de 33,3 la sută din alegători şi Igor Dodon cu 29,1 la sută din sufragii. Studiul arătă că în cazul unor alegeri anticipate, în Parlament ar intra doar două partide: PSRM şi PAS. PSRM ar acumula 15,8 la sută, iar PAS 15,7 la sută din numărul total de alegători.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare pentru care partid aţi vota?

PSRM: 15,8%
PAS: 15,7 %
Partidul Şor: 3,4%
Partidul Nostru: 2,5 %

Sondajul a mai arătat că Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea populatiei. Este urmată de Igor Dodon şi Renato Usatîi. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1200 de persoane, în perioada 13-23 iunie. Marja de eroare este de plus minus 2,9 la sută.
 
Similare
RECOMANDĂRI