Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabenii stabiliţi în SUA, martori la protestele care au cuprins ţara

Mii de basarabeni, stabiliţi peste ocean, sunt îngrijoraţi de amploarea manifestaţiilor, dar mai ales de violenţa protestelor din ultima săptămână. Statele Unite ale Americii i-au devenit ţară adoptivă şi lui Andrei Maimaş, care spune că nu şi-ar mai dori să asiste la jafuri şi distrugeri, ca în ultimele zile.

Andrei Maimaş, stabilit de mai mulţi ani pe tărâm american, spune că trăieşte un adevărat coşmar. Stă în oraşul Bellevue, din statul Washington, şi a fost de faţă când mai mulţi protestatari violenţi au jefuit un magazin, iar proprietarul a fost nevoit să pună mâna pe armă pentru a-şi apăra afacerea.

„Aş vrea să vă arăt dacă observaţi, business-uri mici care sunt acum baricadate. Au fost baricadate de stâpâni, deoarece au fost deoarece majoritatea au fost sparse, furate. Chiar aici mă uitat live cu un stăpân îşi apăra propria companie cu o armă. A alungat persoanele care au intrat şi furau din magazin”, a spus ANDREI MAIMAŞ, stabilit în Bellevue, Washington DC.

Armata americană este pe străzile marilor oraşe, dar protestele sunt încă departe de final, crede basarabeanul.

„În Bellevue poliţia nu permite poliţia nu permite nimănui să meargă pe stradă după ora 17:00. Adică de la ora 5 seara până la 5 dimineaţa nimeni nu are dreptul să meargă pe stradă. Acum spiritele se calmează, cel puţin la noi aici în regiune vedem poliţie pe stradă, chiar am văzut câţiva soldaţi care patrulau . Eu şi famlia mea în aceste zile încercăm cât mai puţin să ieşim pe străzi, să nu ieşim în locuri aglomerate şi urmărim indicaţiile autorităţilor”, a spus ANDREI MAIMAŞ.

La Washington a fost decretată stare de asediu, după patru nopţi de confruntări violente în apropierea Casei Albe.
Similare
RECOMANDĂRI