Traian Băsescu propune ca consiliile locale din România să voteze unirea cu R.Moldova: Trece Unirea pe lângă noi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Traian Băsescu propune ca consiliile locale din România să voteze unirea cu R.Moldova: Trece Unirea pe lângă noi

“Unirea cu R. Moldova” constituie unul din proiectele care vor fi supuse marţi aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

“Vă propun să adăugăm un proiect “Unirea cu R. Moldova”. Este timpul să începem să acţionăm şi în România. Sunt 106 localităţi din R. Moldova care simbolic au votat în consiliile locale unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în R. Moldova, în condiţiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor “, a spus Traian Băsescu citat de Agerpres.

Fostul preşedinte a menţionat că este foarte important ca administraţiile locale să dea şi ei un vot în consiliile locale pentru unirea României cu R. Moldova. “Pentru că altfel trece Unirea pe lângă România, fraţilor”, a adăugat el.

Totodată, Băsescu a explicat că “riscurile de presiune excesivă pe administraţia de la Chişinău din partea Moscovei nu ar mai fi atât de mari cât au fost înainte ca Federaţia Rusă să deţină Crimeea”.

“Până acum diplomaţia românească şi oamenii politici de la noi spuneau: “Nu-i momentul că se supără ruşii, că sunt trupe în Transnistria”. Dacă privim la realităţile regionale constatăm cu uşurinţă că Federaţia Rusă nu mai are un mare interes din punct de vedere strategic cu R. Moldova. De ce? Pentru că şi-a luat Crimeea. Iar Crimeea este mult mai bine aşezată, este ca un portavion către centrul Mării Negre decât R. Moldova sau Transnistria”, a menţionat Traian Băsescu.

Similare
RECOMANDĂRI