Benzinăriile duty-free, magazinele, barurile şi restaurantele de la intrarea în ţară vor fi INTERZISE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Benzinăriile duty-free, magazinele, barurile şi restaurantele de la intrarea în ţară vor fi INTERZISE

Prim-ministrul Maia Sandu a anunţat astăzi că benzinăriile duty-free, magazinele, barurile şi restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova şi în regiunea transnistreană vor fi interzise.

„Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze şi să înregistreze în regim de urgenţă un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile ”duty free”, precum şi posibilitatea existenţei magazinelor, barurilor şi restaurantelor cu regim ”duty free” la intrarea în Republica Moldova şi la intrarea în regiunea transnistreană. Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menţionate nu există în nicio ţară din lume, bugetul public naţional suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului,” se anunţă într-un comunicat al Guvernului. 

Maia Sandu declară că actualul Guvern nu doar că nu va admite astfel de iniţiative pe viitor, dar şi le va anula pe toate cele adoptate de către regimul oligarhic care a condus Republica Moldova până la 8 iunie. 

După alegerile din 24 februarie 2019 şi mai ales după ce a devenit clar că Partidul Democrat nu va putea constitui o coaliţie pentru a se afla la guvernare afaceristul Ilan Şor şi familia sa au vândut vândut afacerea Duty Free din R. Moldova

Similare
RECOMANDĂRI