Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Când ar putea să-şi redeschidă uşile pentru spectatori sălile de concerte

Sălile de concerte ar putea să-şi redeschidă uşile pentru spectatori doar dacă numărul infectărilor cu noul coronavirus va scădea. Anunţul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi. El nu a precizat dacă vor fi relaxate şi restricţiile impuse în domeniul Horeca, chiar dacă proprietarii de restaurante, baruri şi cafenele sunt nemulţumiţi de prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică până pe 15 februarie.

AURELIU CIOCOI  premier interimar: "În cazul în care numărul infectărilor nu va depăşi cu mult limita sau cifra  rezonabilă, să mergem mai departe pentru a permite şi sălilor de concerte să-şi reia activitatea".

Premierul nu le-a răspuns deocamdată proprietarilor de restaurante şi baruri la solicitarea de a anula închiderea localurilor între orele 22.00 şi 7 dimineaţa. Unii patroni au protestat aseară într-un mod inedit – la ora 19.00 au stins lumina în localuri pentru câteva minute în timp ce clienţii se aflau în local. 

DUMITRU CEBOTARESCU, patron restaurant: "Noi am hotărât să atragem atentia autoritatilor care au copiat măsurile privind numărul de îmbolnăviri din altă parte de la oameni mai deştepţi,  dar au copiat greşit, au uitat sa copie partea a doua a acestei masuri şi anume suportul oamenilor care sunt acum obligati sa stea acasa, fara sursa de venit".

Antreprenorul acestui local spune că din cauza restricţiilor impuse înregistrează mari piederi financiare. Bărbatul susţine că decizia autorităţilor este nefondată, în condiţiile în care numărul cazurilor de de infectări cu noul coronavirus în Chişinău a scăzut în ultimele săptămâni.

DUMITRU CEBOTARESCU, patron restaurant: "Au scazut încasarile, veniturile, deoarece sutn o categorie deoameni care mănâncî şi seara şi dimineata tare la 5, 6 şi după 12, depinde de orarul de lucru. La noi şi aşa au scazut incadsarile in comparatie cu anul trecut. -Cu cat? -Cu aproximativ 30 la sută inainte. Şi la acele localuri care au fost construite special pentru a  lucra 24 din 24 cu înca 20 la sută".

ANETA ZASAVIŢCHI, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement: "Macar dacă nu suntem auziţi, să fim văzuţi. Aici sunt oameni care sunt implicaţi în horeca şi nu vorbim de dansuri, distracţii, dar de locuri de muncă şi de o industrie întreagă, care pur şi simplu, maine stigem lumina pentru 2 minute, dar nu ştim ce va fi până pe 15 februarie, câte lumini se vor stinge pentru totdeauna".

Pe 30 noiembrie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a obligat administraţiile barurilor, restaurantelor şi cafenelelor să închidă localurile între orele 22:00 şi 7 dimineaţa.  Acum câteva zile, Comisia Extraordinară în Sănătate Publică a decis să prelungeastă starea de urgenţă, iar restricţiile au rămas în vigoare.
Similare
RECOMANDĂRI