Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cărţile donate în cadrul campaniei „Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag" au ajuns la Bucureşti

Cărţile donate în cadrul campaniei lansate de TVR MOLDOVA "Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag" au ajuns pe rafturile Bibliotecii  Metropolitane "Mihail Sadoveanu" din Bucureşti. Scriitori, interpreţi şi alţi iubitori de carte s-au reunit pentru a promova literatura basarabeană.

La inaugurarea standurilor permanente de la Biblioteca Metropolitană "Mihail Sadoveanu" din Bucureşti s-au recitat versurile lui Grigore Vieru, poetul iubit pe ambele maluri ale Prutului, care a luptat pentru Reîntregirea României Mari.

Pe rafturile Bibliotecii Metropolitate din Bucureşti au ajuns sute de cărţi ale scriitorilor basarabeni. Donaţia de carte va întări legătura culturală şi de suflet dintre cele două maluri ale Prutului.

RAMONA MEZEI, director, Biblioteca Metropolitană, Bucureşti: „De anul trecut şi până în prezent peste 20 de volume de carte în limba română au trecut Prutul la colegii noştri de la Biblioteca Municipală B.P. Haşdeu din Chişinău. Iar cel mai recent proiect este aceasta carte pe care o ţin în mână care se întitulează "101 Basme Româneşti". Basme româneşti create de copii atât aici la Bucureşti cât şi la Chişinău.”

Campania "Cartea care ne uneşte" a prins viaţă anul trecut, atunci când bibliotecile din Republica Moldova au primit mii de cărţi ale scriitorilor din România. În acest an, autorii basarabeni îşi pot vedea cărţile pe standurile bibliotecii din Bucureşti.

CRISTINA LEORENŢ, director TVR Internaţional: „Scriitorii basarabeni merită să fie în România pentru că sunt deosebiţi şi pentru că opera lor merită să fie cunoscută în spaţiul Romînesc extins. Cred că TVR Moldova are un rol extraordinar în a aface aceste punţi culturale, este datoria noastră.”

CONSTANTIN CODREANU, vicepreşedinte PMP: „Este foarte important ca cei din Bucureşti, dar nu numai, din întreaga Românie să facă cunoştinţă cu autorii din Republica Moldova, să îi descopere pentru că de-a lungul timpului ei au adus valoare literaturii romîneşti.”

IULIANA GOREA COSTIN, ambasador: „La această campanie au participat toate editurile de la Chişinău şi majoritatera autorilor care au considerat datoria şi onoarea lor să vină cu cărţile scrise în această perioadă.”

Scriitorii basarabeni au motive de bucurie pentru că mesajul lor artistic ajunge la mai mulţi cititori.

Campania "Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!" este un gest de recunoaştere a valorii oamenilor de cultură şi a cercetătorilor din Basarabia. La Chişinău, vor fi colectate în continuare donaţile oferite de edituri, pentru inaugurarea altor standuri, pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".
Similare
RECOMANDĂRI