Cazul profesorilor turci expulzaţi. Pavel Filip, despre condamnarea la CEDO: „Răspunde ţara...”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cazul profesorilor turci expulzaţi. Pavel Filip, despre condamnarea la CEDO: „Răspunde ţara...”

Pavel Filip regretă acum ceea ce s-a întâmplat cu profesorii turci, deşi în septembrie 2018 dădea asigurări că „serviciile şi-au făcut datoria”, prezentând „argumentele necesare”. Filip a oferit astăzi o reacţie referitor la decizia CEDO de a condamna R. Moldova pentru încălcarea drepturilor profesorilor turci expulzaţi din ţara noastră.

„Hotărârile CEDO se execută, nu se pun în discuţie, şi răspunde ţara. Plăţile vor fi efectuate de către R. Moldova” a răspuns Filip la întrebările jurnaliştilor despre „care Guvern va achita despăgubiri”.

Filip mai spune că această decizie a CEDO a fost una anticipată.

„Mie îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat cu profesorii turci. Imediat, a doua zi după ce se întâmplase acest lucru am spus poziţia mea, dar cu părere de rău au fost alte instituţii care au intervenit, sunt instituţiile care s-au ocupat de investigaţie şi şi-au prezentat argumentele în Parlament.  

Întrebat de ce nu a intervenit atunci, Filip răspunde: „Cum puteam interveni atunci dacă era deja un fapt împlinit?”.
 
TVR MOLDOVA aminteşte că în septembrie 2018, Pavel Filip declara că în cadrul audierilor parlamentare au fost prezentate „precizări şi argumente necesare prin care ne-am convins că serviciile şi-au făcut datoria".

De altfel, Andrian Candu dădea asigurări că cei de la SIS au respectat procedurile legale. „Trebuie să avem încredere în instituţiile care încearcă pefesional să-şi desfăşoare activitatea”, spunea Andrian Candu.
Similare
RECOMANDĂRI