Cazurile grave de infectare cu COVID-19 vor fi coordonate de medici prin intermediul unei platforme online de ghidaj tehnic
Vizualizari:

Cazurile grave de infectare cu COVID-19 vor fi coordonate de medici prin intermediul unei platforme online de ghidaj tehnic

Începând de astăzi, specialiștii din cadrul secțiilor de terapie intensivă din instituțiile medicale republicane, municipale și raionale vor coordona cazurile grave de infectare cu COVID-19, prin intermediul platformei online de ghidaj tehnic, în timp real, 24/24.

În acest sens, au fost distribuite 20 de tablete spitalelor raionale și municipale, iar în curând vor fi distribuite alte 80 tablete, astfel încât, toate instituțiile medicale din țară să aibă legătura cu specialiștii din Terapie intensivă de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă, pentru transmiterea și preluarea datelor (imagini și video), coordonarea și consultarea managementului cazurilor grave, dar și transferarea pacienților la necesitate.

Totodată, prin intermediul acestei platforme vor fi desfășurate periodic instruiri și perfecționări pentru medicii din terapie intensivă în managementul cazurilor grave din cauza COVID-19, dar și alte maladii, anunţă ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu.

„Este un prim pas în digitalizarea sistemului de sănătate. Mulțumesc partenerilor care nu au rămas indiferenți și ne-au susținut în realizarea acestei acțiuni vitale”, a scris Viorica Dumbrpveanu pe pagina sa de Facebook.
Similare
RECOMANDĂRI