Ce beneficii ar putea aduce Iurie Leancă Republicii Moldova, în caz că ajunge deputat în Parlamentul European? Răspunsul fostului premier
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce beneficii ar putea aduce Iurie Leancă Republicii Moldova, în caz că ajunge deputat în Parlamentul European? Răspunsul fostului premier

Un reprezentant al R. Moldova ales în calitate de deputat în Parlamentul European ar putea oferi şanse fără precedent de a prezenta problemele ţării noastre şi de a discuta viitorul European al ţării noastre de o altă poziţie. Acesta este unul dintre beneficiile pe care Iurie Leancă susţine că l-ar putea aduce Republicii Moldova, în caz că reuşeşte să ajungă deputat în Parlamentul European.

„Faptul că candidez pentru PE este o şansă şi o platformă pentru a pleda pentru cauza RM la un alt nivel. Într-adevăr, în cazul în care ajung în PE, va trebui să stau mai mult timp la Strasbourg şi Bruxelles, dar asta nu înseamnă că voi fi doar acolo. Casa mea e aisi, familia, colegii sunt aici.
Voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a aduce poate altfel RM pe agenda europeană, voi insista, aici la Chişinău, pentru anumite reforme care ne vor permite să revenim în albia firească a relaţiilor cu UE.

Faptul că cineva de la Chişinău ajunge în PE, ţara (RM) nefiind încă parte a UE, nici măcar canidat, chiar ne oferă nişte şanse fără precedent de a prezenta problema, provocările, viitorul RM de pe o altă poziţie”, a declarant Iurie Leancă în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune N4.

Potrivit lui Leancă, e o chestie atunci când  fiind ministru de externe, prim-ministru sau viceprim-ministru să mergi la Bruxelles, la instituţiile europene  să pledezi cauza şi viitorul Repblicii Moldova şi e cu totul altceva când eşti „de-al casei”, eşti eurodeputat cu toate drepturile, poţi iniţia anumite rezoluţii, poţi exercita o anumită presiune asupra Comisiei Europene, poţi să aliniezi şi opinia altor deputaţi.

TVR MOLDOVA aminteşte că fostul premier Iurie Leancă, actual vicepremier pentru Integrare Europeană, va candida la alegerile din România pentru Parlamentul European pe lista partidului „Pro România”. Acesta va fi al patrulea pe listă, după Victor Ponta, comisarul european Corina Creţu şi fostul premier Mihai Tudose.
 
Similare
RECOMANDĂRI