Ce spune Marina Tauber despre reacţia ONG-urilor de media după ce a agresat o jurnalistă din Orhei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spune Marina Tauber despre reacţia ONG-urilor de media după ce a agresat o jurnalistă din Orhei

După ce mai multe ONG-uri de presă au condamnat agresiunea Marinei Tauber, vicepreşedinta partidului Şor, faţă de o jurnalistă, aceasta a venit cu un comentariu în care spune că s-a simţit ca un „terminator” după ce timp de trei zile a citit despre „„agresiunea” sa fără precedent” în raport cu o jurnalistă. În acelaşi timp, Tauber afirmă că la radio Orhei nu lucrează jurnalişti „adevăraţi” şi că jurnalista în cauză ar fi o provocatoare şi că joacă rolul de victimă.

Potrivit ei, nici un jurnalist, condus de legile obiectivităţii şi echidistanţei, nu va participa la demonstraţii, mitinguri, proteste în calitate de participant obişnuit, fapt de care nu ar fi ţinut cont jurnaliştii de la radio Orhei.

Nici un jurnalist adevărat nu va fi de acord cu rolul unui provocator, al cărui scop este să pretindă că este o „victimă”. Radio Orhei în acest sens este un exemplu clasic de NON-jurnalism sau ANTI-jurnalism. Jurnaliştii în ghilimele de la Radio Orhei mint, participă la acţiuni de protest iar în loc să informeze obiectiv, acceptă de bună voie să pretindă că sunt victime. Aceştia nu sunt jurnalişti, ci provocatori profesionişti. Despre ce li s-a spus”, a scris Tauber pe pagina sa de facebook.

Ea susţine că a fost o evaluare obiectivă a jurnalistei, poate chiar exprimată într-o formă uşor emoţională, însă Tauber susţine că nu-şi aminteşte să fi fost agresivă în raport cu jurnalista în cauză.

Nu-mi amintesc că a fost o acţiune agresivă specifică din partea mea în adresa acestei „jurnaliste”, înseamnă că nu sa întâmplat nimic semnificativ sau teribil”, a spus Tauber adresândui-se jurnalistei în cauze să aducă dovezi şi afirmând că dacă acestea sunt atunci e gata să-şi aducă scuzele de rigoare.

Amintim că, organizaţiile de media au condamnat comportamentul agresiv al reprezentanţilor partidului „Şor”, care au atacat verbal jurnaliştii postului Radio Orhei şi i-au împiedicat să reflecte o manifestaţie organizată duminică, 5 august, la Orhei de către această formaţiune politică.

Din imaginile video care au apărut pe reţelele de socializare se vede clar cum reprezentanta partidului „Şor”, primăriţa comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, şi colegul său de partid Pavel Verejanu instigă participanţii la protest împotriva jurnalistei postului Radio Orhei, Tatiana Djamanov: „Ia – Djamanov, cu mătura!”, „Radio Orhei la gunoi!”, „Radio Orhei afară!”, „Du-te de aici!”. Înarmaţi cu mături, alţi manifestanţi au urmat îndemnul Marinei Tauber şi au îmbrâncit-o pe jurnalistă.

Similare
RECOMANDĂRI