Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cererile de aderare la Uniunea Europeană depuse de Republica Moldova, Ucraina şi Georgia vor fi examinate săptămâna viitoare

Cererile de aderare la Uniunea Europeană depuse de Republica Moldova, Ucraina şi Georgia vor fi examinate săptămâna viitoare de Parlamentul European. Preşedinta legistativului european, Roberta Metsola, a declarat că cele trei state se bucură de tot sprijinul ţărilor europene.

ROBERTA METSOLA, preşedinta Parlamentului European: „Acest Parlament a salutat întotdeauna orice ţară care consideră că Europa este casa sa, că acesta ar trebui să fie pasul care se face. Aşadar, noi am fost instituţia care a salutat cererea din toate cele trei ţări. Noi înţelegem dificultăţile, provocările şi ameninţările în care se află acele ţări. De fapt, am invitat preşedintele Maia Sandu să se adreseze Parlamentului European, într-o viitoare sesiune plenară, iar ea a acceptat această invitaţie. Şi suntem, de asemenea, în contact constant cu partenerii noştri georgieni şi, de asemenea, cu reprezentanţii parlamentului georgian pentru a ne asigura că atunci când va avea loc acel pas, despre care aţi menţionat, suntem gata să ne luăm angajamentul şi acest parlament nu s-a ferit niciodată de el”.
 
Similare
RECOMANDĂRI