Cetăţenii R. Moldova care deţin paşaport biometric nu vor mai putea călători în Italia. Noi condiţii de intrare în ţară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii R. Moldova care deţin paşaport biometric nu vor mai putea călători în Italia. Noi condiţii de intrare în ţară

Potrivit anunţului Ambasadei R. Moldova în Italia, începând cu data de 26 octombrie, basarabenii vor putea intra în Italia doar pentru motive de muncă, urgenţă absolută, nevoi de sănătate, studii. Aceste condiţii vor fi valabile până la data de 15 decembrie.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Italia, în conformitate cu ordonanţa ministrului italian al sănătăţii, începând cu data de 26 octombrie 2021, Republica Moldova este exclusă din „lista D”. Astfel, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în R. Moldova nu pot intra pe teritoriul Italiei decât în anumite condiţii: pentru motive de muncă, urgenţă absolută, nevoi de sănătate, studii, întoarcerea la domiciliu.

Printre măsurile obligatorii la intrarea sau întoarcerea din R. Moldova în Italia se regăsesc: completarea formularului digital de localizare, care poate fi accesat AICI; obligativitatea prezentării adeverinţei care confirmă efectuarea în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test la COVID-19, cu rezultat negativ; autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorităţii sanitare teritoriale şi testării suplimentare la sfârşitul acestei perioade, iar copiii sub 6 ani sunt scutiţi de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

Similare
RECOMANDĂRI