Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Isteria, mai puternică decât virusul. Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în Italia încearcă să îşi continue activităţile zilnice

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în Italia încearcă să îşi continue activităţile zilnice, aşa cum o făceau şi până la apariţia epidemiei de coronavirus, dar nu reuşesc întotdeauna. Oamenii sunt îngrijoraţi, spun că ţin cont de recomandările autorităţilor italiene şi sunt foarte precauţi. Unii dintre ei ies din casă doar în cazurile de strictă necesitate şi poartă măşti de protecţie.

Oraşe întregi din nordul Italiei sunt în carantină din cauza epidemiei de coronavirus. Chiar dacă situaţia epidimiologică este complicată, cei mai mulţi dintre locuitori continuă să meargă la serviciu. Dorin este un tânăr din Republica Moldova care lucrează în Milano. În prezent, el livrează produse alimentare la mai multe magazine din regiunile afectate de virus.
 
„Totul este izolat, totul este închis, avem haine speciale care ne protejează, măşti. Lucrăm cu îngrijorare dar nu putem să lăsăm persoanele izolate în casă fără produse alimentare”, a declarat telefonic Dorin din Milano.

Cetăţenii basarabeni spun că respectă cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene.
 
„La momentul de faţă, în regiunile care sunt afectate de acest virus şi fiind numită ca zona roşie. Persoanele sunt obligate să stea în casă pentru a transmite acest virus altor persoane. La moment au închis şcoli, universităţi, câteva fabrici, însă majoritatea persoanelor merg la muncă. Cred că panica este atât de mare pentru că marketurile sunt goale. Cu siguranţă panica este exagerată”, a spus CRISTINA, locuitor în Milano.
 
Între timp, în centrul Italiei, oamenii îşi desfăşoară activităţile ca în orice zi obişnuită. Dan Timofte este un tânăr din Republica Moldova, care îşi face studiile la Teramo, din regiunea Abruzzo. 
 
„În regiunea în care mă aflu eu, situaţia este sub control. Toate instituţiile publice funcţionează. Acum mă aflu în incinta unviersităţii. Toate supermarketurile îşi continuă activitatea. Farmaciile au preparatele necesare ca să poată răspunde la solicitările populaţiei. Însă este o panică mai mult pe plan social, moral. Toţi se aşteaptă la ceva grav.  Însă, criză nu este atât de gravă pe cum o descriu unii reprezentanţi ai mass-media”, a declarat DAN TIMOFTE, locuitor în Teramo.
 
BETA Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, în Italia nu există niciun cetăţean al Republicii Moldova care să fie infectat cu noul coronavirus.
 
Similare
RECOMANDĂRI